Internationaal transport: import en export

Wil je een product importeren of exporteren? De administratie die bij import en export komt kijken kan complex en tijdrovend zijn. Fouten in de documenten of ontbrekende gegevens kunnen zorgen voor vertragingen. Om dat te voorkomen wil je dat de douaneafhandeling soepel en foutloos verloopt. KS Project Logistics helpt je hierbij.

Hulp bij import

KS Project Logistics ontzorgt je bij het importeren van goederen. Bij inklaring verzorgen wij bijvoorbeeld voor jou de Bill of Lading (B/L) of vrachtbrief, handelsfactuur, certificaat van oorsprong en EUR.1 en de factuurverklaring. Zo zorgen wij voor een correcte douaneafhandeling.

Hulp bij export

Voor de export regelen wij samen met jou de douaneaangifte, het oorsprongsdocument, het transportdocument, de bankdocumenten en de exportadministratie. Wij weten de weg, werken met vaste contactpersonen en kennen de valkuilen en aandachtspunten bij internationale expeditie. KS Project Logistics zorgt ervoor dat jouw goederen, snel, accuraat en effectief aankomen op de plaats van bestemming.

Internationaal transport

Doordat wij beschikken over een wereldwijd netwerk van transporteurs zorgen wij ervoor dat je vracht veilig en snel op de plaats van bestemming komt. Waar ter wereld dat ook is. Ook kijken we samen met jou naar de beste manier van vervoer: dat kan transport over land, water, spoor of via de lucht zijn.

On site ondersteuning

Als extra service bieden wij on site ondersteuning aan. Met ons Simply containerlaadplatform laden we on site complexe of grote ladingen snel en goed in een container. Daarnaast reizen onze logistiek specialisten mee met de lading en zorgen zij ervoor dat deze op de juiste manier, zonder schade op de juiste locatie wordt gelost. Ook geven zij ter plaatse advies over schadevrij en professioneel laden en lossen. Ook hebben we een portaal ontwikkeld die de klant in staat stelt om volledig grip te hebben op zijn ontvangsten, voorraad en waar on site die zich bevindt.

Het juiste advies

We realiseren ons dat elke situatie en elk project anders is. We denken daarom graag met je mee en geven advies over de beste manier om producten te importeren en exporteren. Daarbij houden we rekening met internationale wetgeving, handelsregels, belastingen, mogelijke risico’s en uitdagingen.

Wat kan KS Project Logistics voor jou doen?

Benieuwd hoe we jou kunnen ontzorgen met het vervoer naar het buitenland of het importeren van goederen? Neem dan contact met ons op. We vertellen graag wat we voor jou kunnen betekenen.