Geschiedenis

KS Project Logistics is voortgekomen uit moederbedrijf KS Profiel, opgericht in 1975 onder de naam Kontinex Staal. Gestart als handelsonderneming in stalen profielen, produceerde Kontinex Staal al snel zelf. Opslag en distributie is daarbij een noodzakelijke functie.

Ontwikkeling logistieke divisie

Met eigen chauffeurs en vrachtwagens worden stalen profielen en toebehoren door heel Europa geleverd. De chauffeurs leren de klanten goed kennen en weten dikwijls goed hoeveel voorraad welke klant in het magazijn heeft liggen. Deze mentaliteit blijft ook later een kenmerk van de logistiek medewerkers van KS Project Logistics.

Locatie Oostelijke Randweg, Moerdijk

De distributiefunctie neemt toe met de groei van het moederbedrijf. In 2017 wordt tegenover het hoofdkantoor en de productielocatie, aan de Oostelijke Randweg, een nieuw distributiecentrum in gebruik genomen. Met een oppervlakte van 12.000 m2 kunnen orders voor klanten in opslag worden gehouden en conform bouwplanning gedistribueerd. Flexibiliteit van productie en levering neemt hierdoor nog verder toe.

Project Logistics wordt een BV

In 2020 is de omzet en de klantensamenstelling van het moederbedrijf zo gegroeid, dat wordt besloten tot verzelfstandiging van de activiteiten van het distributiecentrum. Het distributiecentrum wordt omgedoopt tot KS Project Logistics BV. Deze bedrijfsnaam geeft de kernactiviteit en de kracht van de onderneming goed weer: het verzorgen van de gehele logistiek rondom projecten. De ruime ervaring met bouw- en constructieprojecten geeft KS Project Logistics een onderscheidende positie in de markt. Inmiddels verzorgt KS Project Logistics logistieke diensten wereldwijd.

Onderdeel van KS Industries

KS Project Logistics is onderdeel van KS Industries. Er wordt binnen deze bedrijvengroep door ons dagelijks nauw samengewerkt met KS Parts and Components, KS Service Center en KS Systems. Deze samenwerking zorgt voor grote slagkracht en concrete meerwaarde voor de klanten.

Nieuwe locatie Graanweg, Moerdijk

Met het splinternieuwe distributiecentrum in Moerdijk maakt KS Project Logistics de volgende stap. Met meer ruimte voor opslag en het uitvoeren van complexe vrachten kunnen de klanten nog beter bediend worden.

Klaar voor de toekomst

Met een nieuw distributiecentrum en doorontwikkeling van het bedrijf op het gebied van duurzaamheid, transportoplossingen en specialisaties is KS Project Logistics klaar voor de toekomst. Mogen we jou ook verwelkomen?